Designradiator

Designradiator kopen

Het kopen van een handdoekradiator of een designradiator is een weloverwogen aankoop. Zonder met technische termen te gaan gooien is het berekenen van het benodigde vermogen het belangrijkste deel van het hele koopproces.

Niets vervelender dan een radiator aan te schaffen en er dan achter te komen dat het vermogen niet genoeg is, eigenlijk dus nog in de kou zit.

Er zijn een aantal factoren welke een grote invloed hebben op de hoeveelheid energie die je nodig zult hebben. De afmetingen van je kamer, het kamertype, het raamoppervlak en de ruimte boven de kamer.

Designradiator voor in de keuken

Tegenwoordig worden keukens niet alleen maar gebruikt om in te koken, het is het middelpunt van menig moderne woning. Even kletsen na het werk onder het genot van een drankje, daarom is een goed verwarmede keuken ook een must. Gelukkig zijn er een groot aantal designradiators beschikbaar die een vleugje stijl en elegantie zullen toevoegen, maar ook geschikt zijn om in kleinere ruimtes te hangen.

Duurzame onder de douche

Heb je een kleine keuken?

Heb je een kleine keuken dan is de keuze welke radiator niet zo moeilijk, het is meer een uitdaging om een geschikte plek te vinden. Gelukkig zijn er stijlvolle compacte radiatoren die niet alleen een kleine keuken verwarmen, maar ook een design tintje aan de ongebruikte muur zullen toevoegen.

Verwarmde handdoekradiatoren worden steeds populairder in de moderne keuken, niet alleen omdat zij warmte geven maar ook de hand en theedoeken drogen snel. De verticale designradiator is in Nederland echt in opkomst.

Grote keuken in je woning?

Een grotere ruimte heeft vaak een radiator nodig met een hoger vermogen. Houd er rekening mee als je een open keuken hebt dat je dan wel het vermogen van de hele ruimte moet berekenen.

Komt de designradiator in de keuken te hangen, vergeet niet dat de keuken al een vrij warme ruimte is met koken en de oven.

Handdoekradiatoren zijn vaak minder van vermogen, daarom een goede optie voor de keuken.

Tegenwoordig zijn handdoekradiatoren verkrijgbaar in verschillende modellen en kleuren, dus zonder veel problemen zul je een geschikt model vinden voor de keuken. 

Heb je net wat meer ruimte over in de keuken dan is een verticale designradiator ook ideaal. Er zijn radiatoren die zijn voorzien van handdoekhaken en handdoekrekken. Op deze manier is de radiator een echte blikvanger in de keuken. Overweeg ook hoe makkelijk je de radiator schoon kunt maken omdat deze in de keuken komt te hangen.

Welke designradiator is geschikt voor de woonkamer?

Of je nu televisie aan het kijken bent, met je smartphone in de weer of je hebt visite de meeste tijd breng je door in de woonkamer.

Daarom is het een feit dat je in de woonkamer een radiator hebt die bij je interieur past en natuurlijk lekker de kamer verwarmd. Het goede nieuws is dat designradiatoren dit doel vrijwel altijd wel bereiken.

Tegenwoordig worden designradiatoren gezien als een stukje meubilair en geven de desbetreffende ruimte een vleugje stijl.

Verticale radiatoren in de woonkamer

Verticale radiatoren maken tegenwoordig echt een mode statement, in welke ruimte ze ook komen te hangen.

Radiatoren voor de woonkamer zijn vaak groot en je moet een beetje durf hebben, maar zijn wel prima om de ruimte te maximaliseren. Voorheen werd een radiator altijd onder de vensterbank gehangen, zodat de ruimte door de kamer werd verspreid.

Moderne radiatoren met meer vermogen kun je op elke gewenste plaats hangen in de woonkamer. Ook hebben veel woningen tegenwoordig dubbel glas. 

Ben je op zoek naar een klassieke of traditionele uitvoering dan kun je bijna overal wel terecht. De klassieke kolomradiatoren doen je denken aan oude victoriaanse radiatoren die ze vroeger op school hadden. Deze modellen creëren vaak een groot contrast tussen moderne meubels en je centrale verwarming.

Horizontale radiatoren voor in de woonkamer

Zoals eerder vermeld is het niet nodig om een radiator tegenwoordig onder de vensterbank te hangen. Maar het kan geen kwaad om er een horizontale radiator te hangen.

De ruimte onder de vensterbank is vaak te laag om er meubels neer te zetten waardoor het een dode ruimte is. De ruimte blijft een ideale plek om er een radiator neer te hangen. Je hoeft dus niet veel kosten te maken om een loodgieter in te huren.

Wel kun je eenvoudig de stijl veranderen door er een moderne designradiator op te hangen. De horizontale radiator is niet zo populair als de verticale versie.

Badkamer radiatoren

De belangrijkste functie van een badkamerradiator of een handdoekradiator is om de badkamer te verwarmen, en om de handdoeken te drogen.

Welke radiator het meest geschikt is ligt geheel aan hoe groot de badkamer is, want dit zal leidend zijn bij je aankoop.

Heb je een groot gezin en een kleine badkamer en ben je genoodzaakt dagelijks een aantal handdoeken te drogen dan moet je een radiator met flink vermogen hebben.

Heb je een grote badkamer dan kun je een grote radiator kopen inclusief handdoekhaken.

Kleine badkamer

Bij een kleine badkamer komt een klassieke handdoekradiator goed tot zijn recht. Er zijn veel verschillende stijlen zowel modern als klassiek. Sommige moderne handdoekradiatoren hebben tevens een opslag voor handdoeken en badlakens.

Een grote familiebadkamer

Heb je meer ruimte nodig om handdoeken op te hangen en meer vermogen om de badkamer goed te verwarmen dan kun je voor een grote designradiator gaan.

Deze zijn verkrijgbaar in vele maten, kleuren en modellen. Wil je echt stijl toevoegen dan is een witte handdoekradiator voor je badkamer zeer geschikt. Heb je budget dan kun je ook een hypermoderne badkamerradiator nemen.

Kan je ook een elektrische radiator nemen?

Een elektrische radiator is bijzonder geschikt voor een kamer die niet wordt aangevoerd d.m.v. centrale verwarming, of een radiator die je niet te veel aan hebt staan.

Voordeel van een elektrische radiator is dat alle energie wordt omgezet in warmte. Ze warmen sneller op dan gas aangedreven radiatoren.

Je hoeft je geen zorgen te maken over veel rommel met hakken en breken, weinig installatie kosten dus.

Het enige wat je hoeft te doen is het passende formaat en het design te kiezen.