Badkamermeubels

Badkamermeubels

De badkamer is een prettige ruimte waar je op zijn tijd op jezelf kunt zijn. Niemand kan deze ruimte beter invullen dan jijzelf. 

Je kunt de badkamer op verschillende manieren inrichten, met verschillende materialen en ook met de keuze van badkamermeubels ben je niet beperkt. Ga je voor een groot badkamermeubel met dubbele wastafel, of heb je niet zoveel ruimte en kies je voor een kleinere variant.

Formaat badkamermeubel

Gelukkig is geen badkamer het zelfde, en gelukkig maar. Iedere badkamer heeft verschillende hoeken en nissen die je zo optimaal mogelijk wilt benutten. Soms is het niet eenvoudig om een ruimte te vullen, met een op maar gemaakt badkamermeubel maak je altijd optimaal gebruik van de ruimte.

Kleine badkamer

Voor de kleine ruimten zijn er badkamermeubels die zo zijn ingericht en ontworpen dat je toch veel functies hebt. Zonder dat het echt krap wordt is het meubel zo ontworpen dat je eigenlijk alle functies hebt die een groter meubel ook bezit.

 

Duurzame onder de douche

Middelgrote badkamer

Heb je een middelgrote badkamer dan kun je een beetje spelen met de ruimte. Zo kun je een badkamermeubel nemen die wat ruimer is opgezet en meer ruimte biedt voor accessoires. Ben je bijvoorbeeld met meerdere personen in huis dan is het handig als je iets meer ruimte hebt om handdoeken op te bergen of washandjes. Speel met de ruimte en kom tot het perfecte badkamermeubel.

Grote badkamer

Een grote badkamer biedt veel mogelijkheden, ook op het gebied van een badkamermeubel. Zijn er veel mensen die de badkamer gebruiken dan kun je een badkamermeubel kiezen met een dubbele wastafel. Maar bedenk ook dat een groot hoog badkamermeubel veel licht wegneemt, je moet dus ook bij een grote badkamer prioriteiten stellen aan wat je belangrijk vindt bij een badkamermeubel.

Functionaliteit is het belangrijkste van het badkamermeubel

Om heel natuurlijke redenen breng je ongemerkt veel tijd door in de badkamer. Dat betekend ook dat er hoge eisen moeten worden gesteld aan duurzaamheid en functionaliteit.

Alles moet eenvoudig werken om het leven een beetje makkelijker te maken.

Daarom zijn alle badkamermeubels zo ontworpen dat de behoeften en functionaliteit de belangrijkste kenmerken zijn. Dit betekent dat je ongeacht je een klein of groter badkamermeubel koopt altijd de belangrijkste functies heeft zoals een douchegordijn of douchewand.

De functionaliteit is geheel flexibel in te delen. Kasten en lades kunnen op verschillende manieren worden samengesteld, hierdoor is het een genot om gebruik te maken van je meubel.

Vergeet niet de verlichting die zorgt voor een bepaalde sfeer en toch noodzakelijk is.

 

 

Spiegelverlichting voor het badkamermeubel

Spiegelverlichting, ook wel spiegellampverlichting genoemd vind je in vele maten, soorten en kleuren. Zo kun je kiezen voor een gloeilamp, halogeenlamp of ledverlichting in je badkamermeubel. Bij de verlichting van een spiegel is het belangrijk dat je voldoende licht hebt in de ochtend en avond voor de volledige verzorging van je gezicht. Maar ook voor de sfeer is het soort verlichting ook belangrijk.

Bij het kiezen van spiegelverlichting is het belangrijk om erop te letten hoe de verlichting is bevestigd. Het is niet erg handig als je een halve kast moet demonteren om een lampje te vervangen. Ook voor het tegen gaan van vocht bij de verlichting is dit niet optimaal en zeker niet veilig.

Spiegelverlichting is beschikbaar in vele merken, het is afhankelijk van je budget welk merk je kiest. Van een simpele gloeilamp tot design verlichting die te regelen is kun je kiezen. Let er echter op bij het maken van een keuze dat je verlichting neemt die gekeurd is en veilig is in gebruik voor de badkamer.

 

Materialen voor badkamermeubels

Badkamers zijn de geschikte ruimte om deze een beetje persoonlijkheid mee te geven. Er zijn vele soorten badkamermeubels die allen in verschillende materialen kunnen worden geleverd. We geven hieronder drie zeer geschikte materialen aan die te gebruiken zijn voor het vervaardigen van een badkamermeubel.

Badkamermeubels met Corian

Corian is een stevig materiaal wat gebruikt kan worden in de badkamer voor een badkamermeubel. Maar ook andere meubels worden ervan vervaardigd zoals eetkamers en keukens. Corian is een materiaal wat een moderne look heeft.

Het is zeer robuust en kan jaren meegaan. Badkamermeubels krijgen in het algemeen meer te verduren dan een eetkamer door het vocht, daarom is Corian een uitstekend materiaal voor in de badkamer.

HPL platen en badkamermeubels

HPL staat voor High Pressure Laminate. Hebben we het over HPL dan hebben we het over platen die zowel binnen als buitenshuis gebruikt worden.

Het wordt gemaakt uit een combinatie van houtvezels of papier en fenolhars.

Zoals de naam al zegt wordt dit onder hoge druk samengeperst, waarna het gebruikt kan worden in onder andere badkamers. Het materiaal is zeer sterk, maar heeft ook de eigenschap dat het eenvoudig is te bewerken.

Een groot voordeel is de eigenschap dat het waterafstotend is, ideaal voor in de badkamer dus. 

 

Hout is ook prima geschikt voor een badkamermeubel

Een materiaal wat heel vaak wordt gebruikt voor een badkamermeubel is hout. Iedereen is wel bekend met hout, en houten badkamermeubels zien er ook goed uit. Je moet er wel bij stilstaan dat je een houtsoort neemt welke geschikt is voor badkamers.

Daarnaast is het verstandig om het meubel te schilderen of te voorzien van een vochtwerende laag zodat deze extra bescherming biedt tegen vocht en water.

Ook ventileren is enorm belangrijk in de badkamer, dit voorkomt rotten van het hout. Voor een langdurig bestaan kun je het meubel ook in de olie zetten.

Op maat gemaakt of standaard model

Het is natuurlijk erg makkelijk om een kant en klaar badkamermeubel te kopen die aan je wensen voldoet. In veel gevallen vind je altijd wel iets wat niet past, of waar je niet zo blij mee bent.

Dan is het mooi dat je ook een badkamermeubel compleet op je eigen wensen en maten kunt laten maken.

Zo heb je net niet die 2 centimeter over aan de zijkant waar tussen al het stof gaat liggen, of een meubel wat net te hoog is naar je zin.

Bij een opmaat gemaakt meubel kun je zowel de maatvoering als de indeling zelf bepalen.